Loading
a

Saturday, 16 May 2009

The pizza vocabulary - a list of pizza toppings

Hi kids,

here's a list of useful links on the history of pizza plus a list of pizza toppings.

Pizza: the soul of Italy
Aboutpizza.com
Pizza facts and history


Some of the most popular pizza toppings:

Vegetables:

Artichoke hearts (carciofini)
Capers (capperi)
Cherry tomatoes (pomodorini)
Green peppers (peperoni)
Red peppers
Yellow peppers
Green olives (olive verdi)
Black olives
Mushrooms (funghi)
Onion (cipolla)
Peas (piselli)
Roasted aubergine (melanzana grigliata)
Roasted garlic (aglio)
Roasted peppers
Rocket (rucola)
Spinach (spinaci)
Sweet corn (mais dolce)

Herbs and spices:
Basil (basilico)
Garlic (aglio)
Oregano

Sea Food:
Anchovies (acciughe)
Prawns (gamberetti)
Salmon (salmone)
Smoked Salmon
Squid (calamaro)
Tuna (tonno)

Cheese:
Blue Cheese
Brie
Camembert
Chedar
Colby
Feta
Goat Cheese
Gorgonzola
Parmesan
Mozzarella
Provolone
Ricota

Meats:
Bacon (pancetta)
Chicken (pollo)
Ham (prosciutto)
Meatballs
Salami
Sausage
Turkey

Go here for Simona Margrit's "pizza al taglio alphabet" and other "Italian style" fonts and go here for Luciana Morini's font "STARGUIDES 1.0"
Looking for more fonts? Check this out: FONTSPACE

3 comments:

anna said...

bentornataaaaaaaa :D bellissimo e utilissimo post, come sempre! mi sono mancati :)

Prof Zara said...

Wow! Che messaggio caloroso! I'm touched!
Eh sì, mi sono fatta le mie due belle settimane di astinenza forzata ma adesso, da brava bloghaolic, sono di nuovo in pista! ;)
Un abbraccio Anna :)

anna said...

bene bene bene! un abbraccio a te!